arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartWorkout & tips

Waar kan je crossfit doen in Antwerpen?


crossfit antwerpen


CrossFit is een manier van workout die verschillende trainingen combineert: cardio, gewichtheffen en gymnastiek.  Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in een specifiek sportonderdeel, omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit-bewegingen te leren en een intensieve training, een workout of the day (WoD) van 10 à 20 minuten. Vaak worden de resultaten van deze WoD bijgehouden om een competitie-element aan de training toe te voegen.

CrossFit is ontstaan in een sportschool in Santa Cruz in 1996. Het blijft nog steeds het meest populair in land van herkomst, de Verenigde Staten, maar is sindsdien internationaal verder uitgebroken. Ook in België hangt er een echte CrossFit vibe en kan je deze sport beoefenen in de coolste gyms. 

Wij zochten alvast enkele top CrossFit plaatsen uit in Antwerpen: 

1. CrossFit moves

Wat? 

Iedereen met de CrossFit microbe kent zeker CrossFit Moves in Antwerpen. Opgericht door Tom Craenhals en bestaat uit een team van gediplomeerde trainers en een foodcoach: Marlies. Je kent haar wel van onze belly guide! 

Lessen duren exact 1 uur en gebeuren steeds in groep onder begeleiding van een ervaren coach: iedereen traint volgens zijn ritme een mogelijkheden, maar je staat er dus nooit alleen voor!

Door de grote variatie aan oefeningen en trainingsvormen is CrossFit dé manier om je vormpeil aan te scherpen. Het maakt daarbij niet uit of je een ervaren sporter of beginner. In één training pakken we niet alleen je conditie of kracht aan, maar werken we ook op mobiliteit, weerstand, explosiviteit en coördinatie. Al deze element maken van CrossFit je leukste en meest efficiënte workout!

Waar? 

CrossFit Moves, de grootste CrossFit box in Antwerpen, is gevestigd  in een prachtige oude loods aan de slachthuissite aan de slachthuislaan 2060 Antwerpen. 

2. The Brick CrossFit 

Waar? 

De Brick heeft momenteel al drie locaties op het Zuid met verschillende concepten. The Brick CrossFit is hier 1 van. Je kan The Brick CrossFit terugvinden in het voormalige G-star gebouw en prachtig pand in de Scheldestraat nummer 11. De lessen zijn niet alleen top, ook de locatie zal je extra motivaties geven.

Wat? 

Onder begeleiding van de charmante Siri, Marlies, Greg, Evelyn en Jens krijg je CrossFit begeleiding op het hoogste niveau. De CrossFit lessen zitten vervat in je maandelijks abonnement bij The Brick en bestaan uit intense begeleiding in kleine groepen, waar je werkt op kracht, cardio & techniek. 

3. Crossfit Antwerp

Wat?

CrossFit Antwerpen staat voor een sterke begeleiding in het worden van een fittere en betere versie van jezelf. Om fitter te worden gebruiken zij krachttraining, conditietraining & personal coaching.

Je begint bij het begin, bij de basisoefeningen en -technieken, en werkt tijdens elke training hard om je fitheid te verbeteren.

Wil je extra begeleid worden, kan je kiezen voor personal coaching waar ze samen met jou focussen op planning, voeding, stress & slaap. CrossFit Antwerpen gaat hier samen op zoek naar zaken die jullie kunnen verbeteren wanneer je niet in de gym bent.

Waar? 

Ook hier kan je terecht om te sporten op een unieke locatie. Ontdek CrossFit Antwerpen in het Pakt! Lamorinierestraat 161, 2018 Antwerpen. 

4. Sportclub het eiland 

Wat? 

De urban cross workout klassen van Sportclub het Eiland zijn populair voor een reden. De unieke omgeving, motiverende coaches brengen je naar het volgend niveau. Elke lessen worden sterk voorbereid en je krijgt de kans om je volledig te ontplooien en elke week te verbeteren. Naast het verbeteren van je technische skills staat het Sportclub het Eiland ook voor het ontmoeten van nieuwe mensen en deel te worden van hun ijzersterke community, waardoor je naast de sport ook zoveel mogelijk tijd wil doorbrengen met je vrienden. 

Waar? 

Je kan de Urban Cross Workout klassen van Sportclub het Eiland terugvinden op het Eilandje op de locatie: Zeevaartstraat 10, 2000 Antwerpen. 

 

Eerder into pilates? Wij hebben de beste studios voor reformer pilates in Antwerpen voor jou opgesomd.