arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartWorkout & tips

Waar kan je Reformer Pilates doen in Antwerpen?


pilates_antwerpen_reformer


Een Pilates reformer toestel lijkt op het eerste gezicht wel op een marteltuig, al heeft het net de omgekeerde werking. Na een intense les, voel je je herboren. 

De reformer werd uitgevonden door Joseph Pilates en is een bed-achtig frame met een plat platform dat op wieltjes heen en weer rolt. Het wordt gebruikt als onderdeel van een Pilates oefensessie onder leiding van een instructeur die gebruik maakt van de veerkracht en weerstand om op een nauwkeurige manier de juiste spierlengte en kracht te bereiken. 

Reformer Pilates won aan populariteit de afgelopen jaren, en ook in Antwerpen zijn er enkele studios. Wij lijsten ze graag even voor je op. 

1. True Pilates Studio Antwerp

Waar? 

De True Pilates Studio Antwerpen is gelegen in het oude stadsgedeelte, op de as van het Centrum naar het Zuid, op de hoek van de Nationalestraat en de Aalmoezenierstraat. Deze tweede verdieping in loftstijl met zijn 12 vensters heeft een unieke lichtinval. De ruimte geeft een goed gevoel. En er zijn de planten…

Wat?

Onze Pilates studio in Antwerpen werkt volgens de originele Pilates methode, volgens het levenswerk en de leer van J.H.Pilates' "Contrology", en zoals die wettelijk beschermd is door Romana's Pilates® in NewYork. 

Voor wie? 

Pilates is extra aangewezen voor mensen met een probleem op het vlak van beweging of voor mensen die zich niet lekker voelen. Alle oefeningen worden aangepast aan de individuele situatie en voor specifieke klachten worden oplossingen bedacht. Niet verwonderlijk dat Pilates hoog wordt aangeschreven in revalidatiecentra en ziekenhuizen. Tot slot kunnen ook sporters, dansers en zwangere vrouwen heel veel baat hebben bij Pilates. 

2. The Pilates Studio 

Waar? 

Generaal Lemanstraat 2, 2600 Berchem, Belgie

Wie? 

Eigenares Suzanne Karpati, geboren in Budapest (Hongarije) studeerde in haar geboortestad Klassiek ballet aan de “Hungarian Dance Academy”. Ze verhuisde later naar Antwerpen waar ze haar eigen Dans Studio opende in 1987 “Suzan’s Move Dance Studio”. Na een intensieve opleiding van de Authentieke Pilates Methode, richtte Suzanne haar eigen Klassieke Pilates Studio op in Antwerpen - “The Pilates Studio”

Lessen?

Privé, in duet, in trio, een matwork groepsles, voor dansers, voor kids, kortom: iedereen kan er terecht. 

3. Magnolia Studios 

Waar? 

Groenenborgerlaan 17, 2610 Wilrijk

Wat? 

Bij Magnolia Studios wordt gewerkt met toestellen van Balanced Body (cadillac, reformer, chair en ladder barrel), waarmee je heel gerichte Pilates oefeningen kan doen, zonder blessures op te lopen. De toestellen bieden oneindig veel mogelijkheden en moeilijkheidsgraden, waardoor je je grenzen steeds meer kan verleggen.

Lessen?

Pilates oefeningen op de Balanced Body toestellen zijn enkel mogelijk in de privé- en duetlessen, maar er zijn ook groepslessen zonder de toestellen.

4. Core Collective 

Wat, waar en hoe? 

Er is nog voorlopig nog weinig bekend over deze gloednieuwe zaak in het Antwerpse. Wat we wél al weten is dat we ons binnenkort aan online core workouts mogen verwachten. Daarnaast zijn de meeste instructeurs geen nobele onbekenden, maar wel teachers van de voormalige YogaFactory. Kwaliteit verzekerd dus. 

We houden je op de hoogte! 

5. The Brick

Waar?

Wie Antwerpen-zuid en sport zegt, zegt The Brick. The Brick is gelegen op de Waalsekaai 57, 2000 Antwerpen en kan aanschreven worden als een van de meest toonaangevende fitness clubs binnen het Antwerpse. Met een zeer grote variëteit aan hedendaagse sport disciplines en zeer gekwalificeerde teachers. 

Voor wie? 

Voor iedereen die naast pilates ook graag wat afwisseling in zijn weekschema brengt. Eens lid bij The Brick kan je je inschrijven voor een van de reformer pilates groepslessen, naast een 20-tal andere sport disciplines, keuzestress verzekert! Reformer pilates wordt hier in iets grotere groepen gegeven echter wordt er steeds voldoende aandacht aan beginners gegeven. 

6. Pilates Works

Waar? 

Leguit 15, 2000 Antwerpen

Wie? 

Ann Van Huffel startte Pilates Works in 2001. Aanvankelijk was ze de enige instructeur, maar de studio groeide uit tot een klein team van toegewijde, gecertificeerde Pilates-instructeurs.

Wat? 

Pilates Works is een klassieke Pilates-studio, wat betekent dat onze stijl van teaxen stevig is geworteld in de oorspronkelijke Pilates Methode zoals die is ontwikkeld door J.H. Pilates. Al de instructeurs zijn klassiek Pilates opgeleid en gecertificeerd.